RekordRonny.se
 
 
 
 
 
 
    
    
    
    
    
    
    
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
    
    
    
    
    
 
 
Skriv ut den här sidan

Moseböckerna I

Svar på Kristdemokraternas påstående att homosexualitet är en styggelse därför att det strider mot bibeln:

Tack för att ni gör så mycket för att undervisa människor om Guds bud och föreskrifter. Jag har lärt mig en hel del av er, och jag försöker dela den kunskapen med så många människor jag kan. När någon försöker försvara den homosexuella livsstilen, till exempel, påminner jag helt enkelt vederbörande om att den i 3:e Moseboken 18:22 klart och tydligt förklaras vara en styggelse. Punkt och slut. Men jag behöver lite goda råd av er beträffande några av de speciella buden och hur man följer dem på bästa sätt:

1. När jag bränner en tjur på altaret som offer, vet jag att det skapar en välbehaglig lukt för Herren (3:e Moseboken 1:9). Problemet är mina grannar. De påstår att lukten inte är välbehaglig för dem. Hur ska jag bära mig åt?

2. Jag skulle vilja sälja min dotter som slavinna, precis som det antyds i 2:e Moseboken 21:7. I den tidsålder vi lever nu, vad tror ni skulle vara ett schysst pris för henne?

3. Jag vet att jag inte får ha någon kontakt med en kvinna medan hon har sin mens och därmed är oren (3:e Moseboken 15:19-24). Problemet är bara, hur vet jag det? Jag har försökt fråga, men de flesta kvinnor tar illa upp.

4. I 3:e Moseboken 25:44 sägs att jag kan få köpa slavar från nationerna runt omkring oss. En god vän till mig påstår att detta gäller norrmän men inte danskar. Kan ni förklara närmare?

5. Jag har en granne som envisas med att arbeta på vilodagen. 2:e Moseboken 35:2 säger klart och tydligt att han bör dödas. Är jag moraliskt skyldig att själv döda honom?

Jag vet att ni har ägnat omfattande studier åt dessa saker, så jag är säker på att ni kan vara till hjälp. Tack än en gång för att ni påminner oss om att Guds ord är evigt och oföränderligt.

/Börje

Senast uppdaterad 2010-04-07 00:01